fredag den 21. januar 2011

ny teknik og et tørklæde


Jeg har lært en ny strikketeknik - double knitting. Jeg har ikke kunnet finde noget om det på dansk, så jeg ved faktisk ikke hvad det hedder. Jeg har brugt teknikken til at strikke et halstørklæde med nordisk inspireret mønster. Jeg strikkede det til kæresten i julegave, og det bliver flittigt brugt.
Double knitting giver et strikket stykke med to retsider og derfor ingen bagside. Jeg vil slet ikke forsøge at forklare det, da det nok bare vil forvirre alle inklusiv mig selv. Til gengæld er der en god video, der forklarer double knitting. Hvis man har styr på de grundlæggende strikketeknikker, er det slet ikke så svært.


Jeg synes teknikken passer helt perfekt til tørklæder, da man uvilkårligt kommer til at sno og dreje dem. Når det er strikket på denne måde, slipper man for en synlig, rodet bagside. Desuden giver det et godt fast tørklæde, der ikke ruller i kanterne. Man kan selvfølgelig strikke alt muligt andet end tørklæder. Så langt er jeg bare ikke nået endnu. Måske et mål for 2011?
Et lille tip er at bruge en pind mindre end man normalt ville bruge...og så selvfølgelig lave en strikkeprøve... Jeg vil meget gerne høre om jeres erfaringer med teknikken. God fornøjelse.

2 kommentarer:

  1. Det er et meget smukt halstørklæde!

    Teknikken hedder "dobbeltstrik" på dansk ;) og du har ret, den er helt perfekt til halstørklæder!

    SvarSlet
  2. Tak for det, Karen.
    Dobbeltstrik giver god mening ;-)

    SvarSlet